WELL Building Standard

Recent maakte het International WELL Building InstituteTM (IWBI) bekend dat Nederland in de Europese top 3 staat van landen die de WELL Building StandardTM adopteren. Met 49 geregistreerde projecten staan we zelfs boven Groot Brittannië (37) en Spanje (30). In 2018 alleen al gaan meer dan 500.000 vierkante meters vastgoed op voor een WELL certificering.

Impact
Dat dit onderwerp zo snel aan belangstelling groeit, is niet verwonderlijk. Wij brengen maar liefst 90% van onze tijd binnen door. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt telkens weer hoe groot het effect van onze omgeving is op ons welzijn, productiviteit en vitaliteit. Daarnaast is de strijd om het aantrekken en behouden van arbeidskapitaal losgebarsten in een telkens krapper wordende, vergrijzende arbeidsmarkt. Dat, in combinatie met alarmerende cijfers over de toename van chronische, lifestyle gerelateerde ziektes zoals diabetes en burn-outs, zorgt voor een groeiende focus op preventie en invulling van goed werkgeverschap. De omgeving waarin mensen functioneren is daar een cruciaal onderdeel van geworden.

Beleggers gaan ook voor gezond
Vanuit de overtuiging dat sturen op gezondheid en welzijn, naast traditionele duurzame thema’s zoals energieverbruik en emissies, en circulair gebruik van materialen integraal onderdeel moeten worden van de duurzaamheidsagenda van de vastgoedwereld, laten beleggers in de recente Global Real Estate Sustainability Benchmark 2018 een bijzonder sterke toename zien in focus op dit thema. Het aantal vastgoedfondsen dat voldoet aan de hoogste eisen op dit vlak is zelfs met meer dan 20% gestegen ten opzichte van vorig jaar en met 250% ten opzichte van 2016.

WELL Building Standard 
De WELL Building StandardTM is een onafhankelijke, prestatiegerichte en wetenschappelijk onderbouwde certificering op het gebied van een gezonde gebouwde omgeving. WELL gaat uit van de mens en meet dus in welke omgeving de mens het best tot zijn recht komt qua vitaliteit, gezondheid en welzijn. Daarom kijkt WELL ook naar voeding, beweging en mentaal welzijn naast de traditionele gebouw-gebonden aspecten van een gezonde omgeving. Naast kantoren kunnen ook woningen, winkelvastgoed en wijken WELL gecertificeerd worden.

Eerste officiële WELL training
Wat is een gezond gebouw dan precies? Wat is de business case erachter en waar moet je dan op letten als vastgoed- of bouwprofessional? Om deze en andere prangende vragen over dit snelgroeiende thema te beantwoorden, organiseert het Blue Building Institute de officiële WELL training op 29 november in CIRCL Amsterdam. De eendaagse workshop gaat dieper in op de theorieën en processen achter de WELL Building StandardTM en is afgestemd op de Nederlandse praktijk. In één dag van volledige focus krijgen deelnemers de finesses van de diverse aspecten zoals licht- en luchtkwaliteit, voeding, beweging en mentale gezondheid onder de knie.

Doelgroep
Vastgoedprofessionals betrokken bij projecten die gecertificeerd worden conform de WELL Building StandardTM, professionals die binnenkort in aanraking komen met de WELL Building StandardTM of professionals die meer dan een globale introductie willen van de WELL Building StandardTM.

Trainers
Tim Beuker en Gerrit-Jan Teunissen verzorgen de ééndaagse WELL training.

ir. Tim Beuker is Adviseur Binnenmilieu bij BBA Binnenmilieu B.V., een adviesbureau dat zich volledig richt op gezondheid en comfort in gebouwen. Hij houdt zich bezig met het oplossen van gezondheids- en comfortklachten in bestaande gebouwen en het realiseren van gezondheidsambities bij nieuwbouw. Hij is afgestudeerd in Bouwkunde aan de TU Delft. 

Tim is de eerste WELL AP en WELL Faculty Member in Nederland. Hij is daarnaast WELL Concept Advisor over de concepten Air &  Thermal Comfort voor IWBI. 

 

ing. Gerrit-Jan Teunissen is Consultant (LEED&WELL AP, Faculty Member) bij TRAJECT Adviseurs & Managers B.V. Sinds 2007 beoordeelt hij gebouwen (bestaand en nieuwbouw) op duurzame kwaliteit.

Gerrit-Jan is de eerste LEED én WELL Accredited Professional in Nederland. Als consultant duurzame bouw heeft hij substantiële bijdragen geleverd bij vooraanstaande gebouwen zoals Circl, Shell Technology Center Amsterdam en RBS UNStudio Amsterdam.

 Permanente Educatie
CE* punten: 8
*Continuing Education

Inclusief
– Catering (koffie, thee, lunch)
– Hardcopy uitdraai van WELL Workhop presentatie (zwart-wit)
– WELL Workshop Participation Workbook (digital in English)
– Officieel deelnemers Certificaat met de behaalde CE punten

De inhoud van de workshop is volledig ontwikkeld door het International WELL Building InstituteTM , kortweg IWBI, en is afgestemd op de Nederlandse praktijk. De ééndaagse WELL Workshop geeft diepgang in (i) de achtergronden van de WELL Features van de zeven WELL Concepts, (ii) hoe om te gaan met de stappen in het certificeringsproces, (iii) hoe Equivalencies en Alternative Adherence Paths werken in de praktijk, (iv) hoe de WELL Building StandardTM zich verhoudt tot BREEAMTM en (v) hoe Innovaties toegepast kunnen worden. In break-out sessies worden opdrachten verstrekt die in groepen worden uitgewerkt.

Deze workshop wordt gegeven door Faculty Members. Dit zijn WELL Accredited Professionals, kortweg WELL AP’s, die speciaal door IWBI zijn geselecteerd zowel op basis van inhoudelijke kennis van en ervaring met de WELL Building StandardTM als vanwege hun excellente didactische vaardigheden.

U kunt zich hieronder inschrijven voor de training.

Algemene Voorwaarden bijeenkomsten en opleidingen Blue Building Institute

  • 29 November, 2018
    09:00 - 17:00
Details Price Qty
WELL Workshopshow details + €950,00 (EUR)*  

* price does not include taxes


Venue:  

Venue Website:

Address:
Gustav Mahlerplein 1 B, Amsterdam, 1082 MS, Netherlands