PERSBERICHT

11 januari 2019

 

Bestuurswijziging Blue Building Institute (BBI) Europe

Na drie jaar enthousiast en met volle overtuiging te hebben gewerkt aan de eerste stappen van Blue Building Institute, zijn Lara Muller (CEO) en Francesco Franchimon (Knowledge Director) per 1 januari 2019 teruggetreden uit het dagelijks bestuur van BBI en hebben zij hun taken neergelegd. BBI is Lara en Francesco erkentelijk voor de samenwerking sinds de oprichting van het instituut.

Blue Building Institute gaat nu een nieuwe fase in. Hiervoor is een andere onderlinge dynamiek noodzakelijk om voort te bouwen op het bereikte succes en de organisatie verder te professionaliseren. Hierdoor kunnen we voor onze belangrijk sponsoren relevant en waardevol blijven en de focus behouden om de sector te blijven helpen de productieve mens centraal te stellen in de gebouwde omgeving.

Blue Building Institute heeft inmiddels een belangrijke positie verworven in de vastgoedmarkt op het thema gezondheid en welzijn. Samen met onze partners en sponsoren hebben wij een beweging aangejaagd, die Wellness van de mens centraal plaatst in gezonde gebouwen en steden. Deze vruchtbare samenwerking heeft in Nederland een wezenlijke bijdrage geleverd, waaronder:

  • bijna 1.2 miljoen vierkante meter aan projecten (50) zijn geregistreerd voor een WELL Building Standard Certificering;
  • een eerste WELL-community/city;
  • portfolio registratie;
  • een vertaling van de WELL Building Standard naar Nederlandse normen en richtlijnen;
  • een bereik van een breed publiek, zowel publiek als privaat, om het belang van gezonde gebouwen uit te dragen;
  • Nederland staat momenteel binnen de ranking van het International WELL Building Institute op de tweede plaats in Europa.

Een nieuwe fase met nieuwe drijvende krachten.

Nu BBI zich heeft bewezen in de Nederlandse markt, is het moment aangebroken om in de komende tijd haar rol verder uit te bouwen met nieuwe diensten, cursussen en een verdere uitrol van haar kennisplatform voor de sector. Daartoe zijn de afgelopen tijd een aantal belangrijke personele wijzigingen doorgevoerd. Alexandra Jurgens-Boot is in functie getreden als Algemeen Directeur op 1 januari 2019. Sinds de oprichting van BBI in september 2015 was zij al actief als financieel directeur en verantwoordelijk voor juridische zaken.

Daarnaast is Dick Vink per 1 januari 2019 benoemd als Technisch Directeur. Vink is directeur-eigenaar van Progam Bouwmanagement en heeft 29 jaar ervaring in vastgoed. Daarnaast heeft Vink zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het begeleiden van duurzame en gezonde gebouwen welke voldoen aan de WELL Building Standard, BREEAM en andere certificeringen. Vink heeft een groot internationaal netwerk op het gebied van Duurzaamheid en Gezondheid.

Daarnaast zijn we zeer verheugd dat Phil Williams, Executive Vice President Business Building and Human Performance van het Amerikaanse bedrijf Delos per 1 januari 2019 is toegetreden tot de Raad van Advies van BBI. Williams is bij Delos verantwoordelijk voor de integratie van gebouwen, gebruikers en gegenereerde data om op die wijze zogenaamde SMART Healthy higher Performance omgevingen te creëren voor de mens. Williams heeft ook significante ervaring in het certificeren van WELL-gebouwen voor projecten, portefeuilles, multinationals en communities.

 

 

Over BBI

Blue Building Institute (BBI) is een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het grensvlak tussen menselijk welzijn & gezondheid en de gebouwde omgeving. Een toekomstbestendige en daarmee duurzame gebouwde omgeving, verbindt de elementen People, Planet en Profit in één businessmodel. BBI heeft als doel een beweging rondom gebouwen met een positieve impact op de mens, zogenaamde Blue Buildings, op gang te brengen en te versnellen samen met stakeholders binnen de vastgoed-, zorg-, beleggings-, academische- en verzekeringswereld door het gezamenlijk initiëren van innovatieve projecten, het ontwikkelen van best-practices, het initiëren van praktische research en het organiseren van seminars en masterclasses om de kennis te delen. Een belangrijk onderdeel van dit programma wordt gevormd door de aanpassing van de WELL Building Standard aan Europese normen in samenspraak met de International Well Building Institute en de harmonisering ervan met het Breeam schema samen met de Dutch Green Building Council.

==================================================================================

Note redactie: niet voor publicatie

Alexandra A. Jurgens-Boot

Blue Building Institute
alexandra.boot@bluebuildinginstitute.eu

Cronenburg 152,
1081 GN Amsterdam
tel: +31 20 50 41 570
www.bluebuildinginstitute.eu